Luonnon inspiroima rakennus
Luonto oli BaseCampin tärkein inspiraation lähde. Orgaanisten muotojensa ja puun näköisten julkisivujensa ansiosta se sulautuu täydellisesti ympäröivään luontoon.
BaseCamp koostuu 639:stä opiskelijoille tarkoitetusta asunnosta, 48:sta vanhuksille tarkoitetusta asunnosta, 99 yritysasunnosta ja keskellä sijaitsevasta pyöreästä yhteisrakennuksesta. Useita arkkitehtuuripalkintoja voittaneen hankkeen on suunnitellut Lars Gitz Architects.
"Muodot ovat saaneet inspiraationsa luonnosta, perustuen visioon luoda rakennus, joka kietoutuu yhteen luonnon kanssa. Rakennus ei siis ole suora eikä symmetrinen, vaan se on orgaaninen ja muodoltaan kieroutunut - aivan kuten luontokin on", kertoo MAA ja Lars Gitz Architect -toimiston osakas Jon Clausen.
Yhteiset tilat vaativat yhteisöllisyyttä
Kun opiskelijat tarvitsevat raitista ilmaa tauoillaan, he voivat käydä kävelyllä asuntolan katolla. On mahdollista kulkea puistosta katolle, jolle on luotu vihreitä keitaita, jotka kutsuvat oleskelemaan. Jon Clausen kertoo: "Yksi BaseCamp Lyngbyn tärkeimmistä ominaisuuksista on yhdistetty reitti, joka alkaa rakennuksen toisesta päästä ja kulkee mutkittelevan radan kautta ylös katolle. Kävelyreittin varrella on vihreitä terasseja ja näköalapaikkoja, joista voi nauttia Lyngby-järven näkymistä.”
"Lisäksi yksiöt ovat luotu yhteisöllisen asumisen ajatusta silmällä pitäen. Yhteisissä tiloissa, yhteisissä keittiöissä ja oleskelutiloissa on tilaa oleskella muiden kanssa. Täällä opiskelijat voivat rentoutua silloin, kun he eivät ole koulussa. Rakentaminen ei siis tuo asukkaita lähemmäs luontoa vaan myös toisiaan. Lisäksi on ollut ensiarvoisen tärkeää luoda kampusympäristö pelkästään tavallisten asuntojen sijaan."